Koko viikko joogaa, meditaatiota ja hengitysharjoituksia eli pranayamaa upeassa kartanossa ja idyllisessä maalaisympäristössä. Ilmoittaudu tälle pienen porukan retriitille nyt, äläkä sitten kun se on jo myöhäistä!

Liisan Joogaretriitti Kulttuurikartanolla 10-14.7.2023 (tai 9-14.7)

Taas pääsee lataamaan akkuja (kartanon lampaat kuvassa näyttävät mallia) ja oppimaan uutta sekä itsestä ja joogasta! HUOM. PIDENNETTY ILMOITTAUTUMISAIKA

 

Tervetuloa jo perinteeksi käyneeseen Liisan Lumoyoga -kesäretriittiin 10-14.7! Olen aivan innoissani löydettyäni tämän hurmaavan uuden retriittipaikan, Kultturitila Kansjerfin, lähellä Bromarvin kylää Raaseporissa. Ohjaan joogaa ja retriittejä lähes 20 vuoden kansainvälisellä kokemuksella ja joka vuosi odotan yhtä innolla tätä vuoden kohokohtaa. Tule lataamaan akkusi ja jakamaan tämä ihanuus kanssani!

 

Jooga

Joogatunteja on kaksi kertaa päivässä hatha- ja iyengarjoogan periaatteitten mukaan. (Voit lukea minusta ja opetustyylistäni enemmän osiosta "Liisa Tamminen":https://www.lumoyoga.com/liisa-tamminen/ ). Lisäksi syvennymme mindfulness-meditaatioharjoituksiin sekä hengitysharjoituksiin. Tunnit etenevät ryhmän ehdoilla välillä haastavammin, välillä palauttavasti, useimmiten kuitenkin rauhallisesti ja aina asanoita syvemmin opiskellen sekä joogaperinteitä ja -filosofiaa kunnioittaen. Mikäli mukana on kansainvälisiä osallistujia, opetus on englanniksi, mutta toki neuvoa saa suomeksikin kysyä. 

 

Vapaa-aika

Päiviä ei ole ohjelmoitu täyteen, vaan tilaa on jätetty omille ajatuksille, levolle ja seikkailuille ympäristössä. Miten olisi vaikkapa iltapäiväretki Padvan upealle pitkälle hiekkarannalle? Bromarvin idyllinen pieni kylä sijaitsee 2,5km kartanolta ja vierestä löytyy metsää polkuineen ja peltoja. Kartanolla on ihania kotieläimiä, joiden seurassa ei varmasti pitkästy (huomaathan, että tämän vuoksi huoneiden täyttä allergiavapautta ei voida taata) ja toki kunnon puulämmitteinen saunakin löytyy. 

 

Täysihoito

Kartano tarjoaa meille majoituksen vanhaa kunnioittaen kunnostetuissa ja upeasti sisustetuissa huoneissa. Huoneet ovat tilavia 2-4 hengen huoneita, mutta periaatteessa majoitumme vain max. kaksi henkeä/huone. Mikäli tilaa on, majoitus yhden hengen huoneessa on mahdollista. Käytössämme on talossa oleva tunnelmallinen pienempi joogahuone ja juuri retriitillemme pitäisi valmistua upouusi isompi joogatila! Luvassa on myös fine dine -kasvis-/vegaaniaterioita (allergiat, keliakia yms. toki voidaan huomioida etukäteisilmoituksesta). Tilan omat sivut: https://kulttuuritila.fi/

 

Miksi pitempi retriitti, eikä vain viikonlopun nopea käväisy?

Retriitti on viiden päivän mittainen, koska lyhyemmässä ajassa tulemisen ja lähtemisen välissä keho ja mieli eivät ehdi palautumaan, eikä kotiin vietävää joogarutiinikaan vielä muodostumaan. Viidentoista vuoden kokemus retriittien opettamisesta on osoittanut, että vasta noin kolmantena päivänä retriitin hyödyt, kuten stressin hellittäminen, yleinen rauhoittuminen ja kehon sopeutuminen joogarutiiniin alkaa vaikuttaa. Mikäli haluat pidentää oleskeluasi (suositeltavaa!), Kulttuuritilalle voi saapua rauhoittumaan jo edellisenä päivänä 9.7. Saattaapahan silloin opettaja innostua meditaatiohetkenkin pitämiseen, mikäli porukka on kasassa... Viimeistään toivon sinun olevan paikalla 10.7 iltapäivällä. Retriitti loppuu 14.7 alkuiltapäivästä.

 

Miten sinne pääsee?

Kulttuurikartano Kansjerf sijaitsee 2,5km Bromarvin kylästä, Raaseporissa. Julkisilla lähimmäs pääsee Karjaan tai vieläkin paremmin Tammisaaren asemille junalla, mistä noudon voi järjestää. Kimppakyytejä voidaan lähempänä myös kysellä. Bromarviin saakka menee bussi Helsingistä, mutta se on vasta illalla perillä. 

 

Hinta

Retriitin 10-14.7 kokonaismaksu on 920€  (majoitus ja jooga maksut suoritetaan erikseen).  Ei sisällä matkoja ja vakuutuksia, eikä mahdollisia retriitin aikana järjestettäviä kuljetuksia, mikäli päätämme lähteä vaikkapa hiekkarannalle tai luontopoluille pitkän niemen toiseen päähän. 9-10.7 yöpyminen maksetaan ja varataan erikseen, mutta luvassa on toki silloinkin retriittiläisille erikoishinta.

 

Ilmoittautuminen

Huomaathan, että retriittiin mahtuu mukaan vain 6-8 osallistujaa! Pieni ryhmä mahdollistaa opettajan huomion jokaiselle osallistujalle, mutta varmistaaksesi paikkasi, retriitille kannattaa ilmoittautua jo nyt. Viimeistään kuitenkin 15.5 mennessä. Retriitti järjestetään vain , mikäli ilmoittautuneita on toukokuussa tarpeeksi eli viime tippaan en tätä senkään vuoksi suosittele jättämään. Toki peruutuspaikkoja voi kysellä myöhemminkin.

 

Ilmoittauduthan siis ennen 22.5! Ilmoittautua voi maksamalla 150€ varausmaksu. Kirjoittele Liisalle (liisa(at)umoyoga.com) ja kerro halustasi liittyä mukaan, niin autan eteenpäin.

 

Lisää informaatiota

Lisää informaatiota saattaa vielä löytää paitsi kirjoittamalla ja kysymällä Liisalta (liisa(at)lumoyoga.com) tai "Yleistä retriiteistä" -luvusta alempaa sekä "Yoga retreats, Workshops" - osiosta, missä on myös hieman eri kuvia https://www.lumoyoga.com/yoga-courses/

 

Ja vielä lopuksi...

Haluan jakaa kanssasi sekä pitkän joogaopettajan kokemukseni että ympäri maailmaa loistavilta opettajilta vuosien varrella oppimiani taitoja ja vihjeitä. Ennen kaikkea olisi hienoa päästä luomaan juuri sinulle tärkeä viikko ja mahdollistaa hyvinvointiisi panostamisen lisäksi syvempi oppimiskokemus juuri omasta lähtötilanteestasi alkaen. 

 

Ota yhteyttä ja tavataan kesällä!

 

Yleistä retriiteistä

Retriiteillä pyrimme rauhoittumaan ja nauttimaan joogasta ja itsemme tutkiskelusta, hiljaisuudesta, luonnosta ja yksinkertaisista asioista. Antamaan itsellemme aikaa ja lupa vain olla ja katsella avoimin mielin, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Luovuus ja innostus kumpuaa usein "tyhjästä tilasta": luonnosta, hiljaisuudesta, puhdistumisesta ja pysähtymisestä. Huomaamisesta, missä on ja minne on menossa. Kyse ei ole kuitenkaan hiljaisuuden retriitistä eli asumme samassa talossa, jossa jutustelu, nauraminen ja ajatusten vaihto on luonnollinen osa elämää. Omaankin rauhaan saa toki vetäytyä niin halutessaan.

 

Aloitamme aamut hiljaisuudessa ja aamutunneilla (2-2,5h) syvennymme meditaatioon, pranayamaan (joogan hengitysharjoitukset) ja tietenkin asanoihin, jotka aamuisin ovat usein liikuvaisempia ja aktiivisempia. Iltapäivisin ennen ruokailua kokoonnumme vielä toisen kerran hieman rauhallisemmalle tunnille (n. 1,5h). Joogaopetus perustuu iyengar- ja hathajoogatraditioihin.

 

Retriitit ovat avoinna kaikille joogan harrastajille, joilla on joogan perusteet hallussaan tai muillekin avoimin mielin joogaelämää lähestyville, jotka arvelevat oppivansa nopeasti. Kohtalainen kunto tekee retriitistä miellyttävämmän. Juttelemme myös jonkin verran joogafilosofiasta ja historiasta. Retriitin aikana joogaamme joskus rauhallisemmin ja joskus voimakkaammin, riippuen ryhmän (energia)tasosta ja toiveistakin. Jokaiselle löytyy varmasti jotain uutta ja omaa osaamistaan syventävää asiaa. Olen järjestänyt retriittejä ja kursseja yli kymmenen vuoden ajan ja opettanut joogaa ammatikseen vuodesta 2005.

 

Tarjolla on ihanaa fine dine -kasvisruokaa (muut ruokavaliot on mahdollista ottaa huomioon etukäteen ilmoittamalla)  ja irti päästämistä voi harjoitella lisää vaikkapa puulämmitteisessä saunassa. Luonto on tärkeänä osana retriittejäni, joten vapaa-aikaa on runsaasti omaan olemiseen ja ympäristön tutkimiseen.

 

Huomaathan, että mikäli mukana on ulkomaalaisia osallistujia, opetuskieli on pääasiassa englanti.

 

Ilmoittautua voi maksamalla 150€ varausmaksun (ota yhteyttä: liisa(at)lumoyoga.com)

Retriittihinnat eivät sisällä vakuutuksia ja kuljetuksia. Majoitusmaksut sisältyvät yhteen laskettuun hintaan, mutta ne suoritetaan majoittajalle erikseen. 

 

 

Lisätietoja ja kuvia englanninkielisessä osiossa Yoga retreats, workshops

https://www.lumoyoga.com/yoga-courses/