Joogaviikonloppu Liisan kanssa 14.-16.6.2024

Pari lisäpaikkaa vapautunut!  Vielä ehtii!

Joogaa pois talven stressi ja kirmaa kesälomalle virkistyneenä joogaretriitin kautta! Luvassa on asanoita, hengitysharjoituksia ja meditaatiota sekä korkealaatuista kasvisruokaa ja ihanaa maalaistunnelmaa kartanomiljöössä. 

Palauttava ja energisoiva kesästartti!

 

Hyvän olon ja mielen lisäksi saat kotiin viemiseksi motivoivan alun kotijoogarutiinille

  • Asanoita, syvähengitysharjoituksia (Pranayama), meditaatiota, mindfulnessia 
  • Rauhallista, mutta osin voimakastakin joogaa. Asanoissa saatetaan pysyä pitempään. Jokainen tunti on erilainen ja harjoituksia voi mukauttaa eri tasoisille joogaajille sopiviksi. Joogaamme viikonlopun aikana kohtuullisen paljon, mutta normaalilla peruskunnolla ja avoimella ja kokeilunhaluisella mielellä aloittelijakin pysyy mukana. Pitempään jooganneet syventävät harjoitustaan ja saavat varmasti uusia näkökulmia ja ideoita 
  • Majoitus (2hh) upealla Kansjerfin kulttuuritilalla Bromarvissa Raaseporissa, keskellä idyllistä maaseutua. Korkeatasoista kasvisruokaa, sauna ja tilan kotieläimiä taputeltavaksi https://kulttuuritila.fi/palvelut/

Retriitin suuntaa antava aikataulu. Lopullinen aikataulu riippuu ryhmästä, sen tarpeista ja energiasta.

- Retriitti alkaa perjantaina klo17 ja päättyy sunnuntaina noin klo 15 

- Joogatunteja (sis. asana,meditaatio ja pranayama) on viisi

  • Perjantai-illalla joogaamme klo17-18:30. Teemana on palauttava, venyttelevä jooga.Illallinen ja omaa aikaa.
  • Lauantaina pieni aamupala (smoothie tms). Joogatunti klo 9-11:30. Aamutuntiin kuuluu meditaatiota, hengitysharjoituksia ja  energisoiva asanaharjoitus ennen brunssille siirtymistä. Vapaa-ajan jälkeen iltapäivällä on toinenkin joogatunti ( noin klo 16:30-18:00). Tällä tunnilla perehdymme myös syvemmin asanoitten tekniikkaan. Illallisen jälkeen saunotaan lihasjumit auki!
  • Sunnuntaina aamusmoothie klo8:30 ja joogatunti noin klo9-10:30. Brunssin jälkeen palaamme vielä takaisin joogaamaan noin klo 13-14 (tai 14:30, mikäli innostumme enemmänkin!). Kotia kohti lähdemme noin klo15.

Yleistä

  • Joogatunnit ovat rauhallisia, mutta sisältävät myös voimakkaita harjoituksia ja osaksi viivymme asanoissa pitempään. Käymme läpi tunneilla asanoitten tekniikka (eli miten liikun turvallisesti ja anatomisesti paremmin). Viikonloppu sisältää myös (semi-)restoratiivista eli palauttavaa joogaa sekä tietenkin rentoutusta. Tunteihin kuuluu myös integroituna joogan perinteitä sekä ryhmän kiinnostuksen mukaan enemmän tai vähemmän joogafilosofiaa.
  • Lopullinen joogaohjelma määräytyy osallistujien tason, kokemuksen, energian ja toiveitten mukaan (opettaja päättää viime kädessä kokonaiskuvan kannalta parhaan ratkaisun!). Lue kuvien alta lisää retriiteistäni.
  • Mikäli osallistujissa on muunkielisiä henkilöitä, käytän pääasiallisena opetuskielenä englantia, mutta toki mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan ohjeistan mielelläni myös suomeksi.

Käytännön asiaa kuvien alla!  Lue enemmän minusta englanninkielisestä osiosta: https://www.lumoyoga.com/liisa-tamminen/

Käytännön asiaa

 

Ilmoittautuminen ja maksut

enää pari paikkaa jäljellä!

- Ilmoittautua voit kirjoittamalla Liisalle ja kertomalla hieman joogataustastasi: https://www.lumoyoga.com/contact/ 

-  Joogaviikonlopun kokonaishinta on 419€ (sis. joogatunnit 5kpl, majoitus 2hh, kasvis-/vegaaniruokailut, sauna).  Majoitus ja joogaohjelma maksetaan erikseen.

- paikkasi on varattu maksettuasi 220€ varausmaksun.

 

Miten pääset perille?

- Junalla Karjaalle tai Tammisaareen. Majoittaja pystyy järjestämään kuljetuksen sieltä eteenpäin (mahdollisesti samaan aikaan saapuvien muiden osallistujien kanssa). Check in on 14.6 klo15 alkaen, joogatunti alkaa klo17.

 

Huomioitavaa

-  Järjestäjällä on oikeus peruuttaa tapahtuma vähäisen osallistujamäärän tai force majeure esteen vuoksi. Näissä tapauksissa varausmaksu palautetaan ja osallistujille ilmoitetaan. Järjestäjä ei ole velvollinen korvaamaan peruutuksesta aiheutuvia muita kulua. 

- Mikäli itse estyt saapumasta retriitille, voit vaihtaa tilallesi toisen henkilön

- Retriittimaksu ei sisällä vakuutuksia (esim. tapaturmavakuutusta). Huolehdithan tästä siis itse. Tapahtuman järjestäjä ei ole vastuussa osallistujalle mahdollisesti aiheutuvasta haitasta

- Tilalla on kotieläimiä. Näihin pääsee tutustumaan, mikä on mukavaa, mutta täysin allergiavapaiksi tiloja ei tämän vuoksi saa, vaikka makuuhuoneissa eläimet eivät toki kuljekaan.

- Huomaathan, että ryhmän ohjelma on suunniteltu liikuntakykyisille ja terveille peruskuntoisille. Mikäli tästä on kysymyksiä, ole yhteydessä! Ehkäpä pystymme pienessä ryhmässä muokkaamaan harjoituksia sopiviksi, varsinkin jos olet omista "ominaisuuksistasi" jo hyvin selvillä ja tietoinen, mikä sinulle on mahdollista.

Yleistä retriiteistä (5-7pv)

Retriiteillä pyrimme rauhoittumaan ja nauttimaan joogasta ja itsemme tutkiskelusta, hiljaisuudesta, luonnosta ja yksinkertaisista asioista. Antamaan itsellemme aikaa ja lupa vain olla ja katsella avoimin mielin, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Luovuus ja innostus kumpuaa usein "tyhjästä tilasta": luonnosta, hiljaisuudesta, puhdistumisesta ja pysähtymisestä. Huomaamisesta, missä on ja minne on menossa. Kyse ei ole kuitenkaan hiljaisuuden retriitistä eli asumme samassa talossa, jossa jutustelu, nauraminen ja ajatusten vaihto on luonnollinen osa elämää. Omaankin rauhaan saa toki vetäytyä niin halutessaan.

 

Pitkillä retriiteillä aloitamme aamut hiljaisuudessa ja aamutunneilla (2-2,5h) syvennymme meditaatioon, pranayamaan (joogan hengitysharjoitukset) ja tietenkin asanoihin, jotka aamuisin ovat usein liikuvaisempia ja aktiivisempia. Iltapäivisin ennen ruokailua kokoonnumme vielä toisen kerran hieman rauhallisemmalle tunnille (n. 1,5h). Joogaopetus perustuu iyengar- ja hathajoogatraditioihin.

 

Retriitit ovat avoinna kaikille joogan harrastajille, joilla on joogan perusteet hallussaan tai muillekin avoimin mielin joogaelämää lähestyville, jotka arvelevat oppivansa nopeasti. Kohtalainen kunto tekee retriitistä miellyttävämmän. Juttelemme myös jonkin verran joogafilosofiasta ja historiasta. Retriitin aikana joogaamme joskus rauhallisemmin ja joskus voimakkaammin, riippuen ryhmän (energia)tasosta ja toiveistakin. Jokaiselle löytyy varmasti jotain uutta ja omaa osaamistaan syventävää asiaa. Olen järjestänyt retriittejä ja kursseja viidentoista vuoden ajan ja opettanut joogaa ammatikseen vuodesta 2005.

 

Tarjolla on ihanaa fine dine -kasvisruokaa (muut ruokavaliot on mahdollista ottaa huomioon etukäteen ilmoittamalla)  ja irti päästämistä voi harjoitella lisää vaikkapa puulämmitteisessä saunassa. Luonto on tärkeänä osana retriittejäni, joten vapaa-aikaa on runsaasti omaan olemiseen ja ympäristön tutkimiseen.

 

Huomaathan, että mikäli mukana on ulkomaalaisia osallistujia, opetuskieli on pääasiassa englanti.

 

Retriittihinnat eivät sisällä vakuutuksia ja kuljetuksia. 

 

 

Lisätietoja ja kuvia englanninkielisessä osiossa Yoga retreats, workshops

https://www.lumoyoga.com/yoga-courses/