Joogaretriitit Suomessa

Joogaretriitti Petun saaressa Särkisalossa 13-20, 2020   (osallistua voi vaihtoehtoisesti myös vain 13-17.7 tai 17-20.7)

Ihana Petun saari Särkisalossa kutsuu rauhoittumaan ja opiskelemaan intensiivisesti joogaa, pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja meditaatiota kahdesti päivässä, aamuisin 2,5 tuntia ja iltapäivällä 1,5 tuntia. Vapaa-aikana kanootti, kajakki ja soutuvene käytettävissä. Vanha rantasauna lämpiää joka toinen päivä ja saaressa on hienot kävely- ja lenkkimaastot. Kasvisruoka. 

 

Joogatunnit opetetaan tarkan ja täsmällisen Iyengar -joogan sekä yksinkertaisemman, mutta tehokkaan Hatha -joogatyylin mukaan. Kaiken tasoiset harrastajat ovat tervetulleita, mutta joogan perusteiden osaaminen ja kohtuullinen kunto on toivottavaa. Aloitamme viikon helpommin ja rauhallisemmin eli mukaan pääsee vähemmilläkin taidoilla, jos innostusta ja yritystä riittää. Viikon jälkeen olet kuin uudesti syntynyt ihminen ja pieni ja intiimi ryhmä takaa uusien, samanhenkisten ystävien löytymisen. 

 

Lue enemmän retriitistä englanninkielisestä osiosta: Yogaretreats, workshops ja opettajasta: Liisa Tamminen . Huomaathan, että kurssi on kansainvälinen ja sen pääkieli on englanti. Mahdollisuuksien mukaan ja tarpeen vaatiessa toki ohjeistusta saa myös suomeksi.

 

Retriittimaksu vuodelle 2020 on 1090€. Maksu sisältää joogatunnit, majoituksen ja kaikki ruokailut. Ei sisällä matkoja, vakuutuksia ja liinavaatteita (voit tuoda joko omasi tai vuokrata talosta. Vuonna 2019 liinavaatteitten vuokra oli 17€).

 

Mikäli et pääse mukaan koko ajaksi ja mikäli majoitustilaa on jäljellä, mahdollista on osallistua vain retriitin alkupäiviksi eli 13-17.7 tai viionlopuksi 17-20.7. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin varattu vain joogaa jo harrastaville, koska silloin liityt jo alkuviikosta yhdessä jooganneeseen ryhmään.

 

13.7 retriitti alkaa illalla päivällisellä ja lyhyellä venyttelytunnilla ja loppuu 20.7 (tai 17.7) aamutuntiin ja lounaaseen, noin klo 12. 

 

Ilmoittautumismaksu 150€ (ei palauteta, sis.kurssimaksuun). Ilmoittautumiset Liisalle: liisa(at)lumoyoga.com

 

Englanninkielisessä osiossa on enemmän tietoa ja kuvia.

 

Joogaa ja luontoa Lapissa ja Jäämerellä, 11-18.6.2020

(tilan salliessa mahdollisuus osallistua vain Inarin osioon. Kysy tästä!)

Unohtumaton jooga- ja luontoelämys pohjoisessa luonnossa! Nautimme olostamme "keskellä ei mitään" Inarissa hiljentyen ja joogaten. Tutustumme myös pranayamaan (hengitysharjoituksiin) ja meditaatioon. Sijaintimme mahdollistaa itsenäiset päiväretket maastoon (merkityt reitit) ja soutuveneelläkin pääsee tutustumaan ympäristöön. Käymme tunturissakin maisemia ihastelemassa. Retriitin jälkipuolelle matkustamme vieläkin pohjoisemmaksi Jäämeren rannalle, Varangerin niemimaan pohjoiskärkeen pieneen kalastajakylään. Päivittäisten joogatuntien lisäksi keskitymme siellä erityisesti nauttimaan omaata olosta ja upeasta luonnosta. Varangerin vuono on kuuluisa muuttolinnuistaan, jotka alkavat saapua retriittimme aikana paikalle. Tietenkin pääsemme myös saunaan ja uimaan Jäämereen!

 

Luvassa on kasvis-/vegaaniruokaa ja leirinuotiotakin saatetaan laittaa matka varrella pystyyn. Ryhmä on hyvin pieni,vain 6-7 hengen "ystäväporukka" eli ethän odottele liian kauan ilmoittautuaksesi! Kuljemme ympäriinsä tila-autolla.

 

Vähintään joogan perusteiden hallinta olisi suotavaa, mutta kohtuullinen kunto(myös päiväpatikoinneille!), avoin mieli, innostunut asenne, rakkaus luotoon ja joustavuus muuttuvia olosuhteita kohtaan ovat vieläkin tärkeämpiä retriitille lähtijän ominaisuuksia. Huomaathan, että kyse on kuitenkin ennen kaikea jooga-ja luontoretriitistä, eikä tavallisesta turistimatkasta😊. Joogatunteja on  Inarissa 2,5h aamulla ja 1,5h ,Jäämerellä sopimuksen mukaan, kuitenkin vähintään aamutunnit pidetään. Kaikki tunnit ovat rauhallista, mutta sisältävät usein myös kohtuullisen voimakasta iyengar-ja hathajoogaa. Tuntien taso määräytyy ryhmän tason ja toivomusten mukaan. Tuntien lomassa keskustelemme hieman myös joogafilosofiasta ja traditioista ja keskitymme tekemään  asanat ja linjaukset anatomisesti mahdollisimman oikein ja jokaisen keholle sopivalla tyylillä.

 

Retriitti on kansanvälinen eli käyttökieli on englanti, mutta toki tarpeen vaatiessa ja jos suinkin mahdollista muuta ryhmää häiritsemättä, neuvon mielelläni myös suomeksi. Minulla on noin viidentoista vuoden kansainvälinen kokemus joogan opettamisesta ja retriittien järjestämisestä.

 

Retriitin yhteenlaskettu hinta kesälle 2020 on 1340€, mikäli ilmoittaudut ennen 1.3 ja 1390€, mikäli ilmoittaudut myöhemmin. Ilmoittautumiset pyydetään viimeistään ennen 11.4 eli kahta kuukautta ennen retriitin alkua. Kurssimaksu sisältää joogatunnit (yleensä kaksi pitempää tuntia päivässä, matkapäivinä tai ryhmän niin sopiessa,yksi pitkä tunti). Majoitukset (ja liinavaatteet) ja ruokailut maksetaan erikseen eri tahoille, mutta näistä enemmän sähköpostilla. Hintaan eivät kuulu matkat Inariin ja vakuutukset. Mukaan otettava oma joogamatto, joogapalikka ( suorakaiteen muotoinen, mielellään 7cm korkea) ja joogavyö (ei jumppakuminauhaa). 

 

Voit ilmoittautua maksamalla varausmaksun 300€ (150€ palautetaan, mikäli peruutat ennen 10.4). Pankkitiedot saat Liisalta.

 

Lue lisää ja katso kuvia englanninkielisestä osiosta! Olet lämpimästi tervetullut!