Joogaretriitit kesä 2023

Asanat-meditaatio-pranayama. Taas pääsee lataamaan akkuja ja oppimaan uutta! Itsestään ja joogasta.

Joogaretriitti Petun saaressa 9-16.7.2023

Majoitumme ekologisesti vanhaa kunnioittaen restauroidussa Jugend-huvilassa meren rannalla Petun saaressa Salon sisäsaaristossa. Käytössämme on moderni joogasali puutarhassa, mutta sään niin salliessa joogaamme välillä myös ulkoilmassa laiturilla. Kaiken muun mukavan lisäksi soutuveneitä ja kanoottia saa lainata ja retkeillä vaikkapa viereiseen saareen. Meille tarjoillaan ihanaa japanilaisvaikutteista vegaaniruokaa, mahdollisimman luomua ja lähellä tuotettua. Saarella on myös ihana kesäkahvila.

 

Majoitumme 1-3 hengen isoihin huoneisiin. Ryhmä on pieni (7-10 henkeä). Tällä varmistetaan, että kaikilla on tilaa tarpeeksi ja jokaisen joogaharjoitukseen ehditään paneutua. Minimi osallistujamäärä retriitille on 7. Mikäli osallistujia on vähemmän, retriittiä ei järjestetä (kehoitan halukkaita siis ilmoittautumaan ajoissa!).

 

Retriitin kokonaismaksu on 1195€ (majoitus ja jooga maksetaan erikseen).  Ei sisällä matkoja, vakuutuksia ja liinavaatteita. Liinavaatteet voit tuoda mukanasi tai vuokrata talosta. Vuonna 2022 liinavaatteiden vuokra oli 20€. Yhteiskuljetus Salon rautatieasemalta on mahdollista järjestää erillisestä maksusta, mikäli kimppakyyti ei onnistu.

 

Ilmoittautua voi maksamalla 150€ varausmaksun. Kirjoittele Liisalle ja kerro halustasi liittyä mukaan. Ilmoittauduthan ajoissa, majoittajan toiveissa on tietää, onko retriittiin tulossa minimimäärä osallistujia jo tammi-helmikuussa! Peruutuspaikkoja voi toki kysellä myöhemminkin.

 

Lue alempaa lisää informaatiota "Yleistä retriiteistä"-kohdasta (Lapin retriittiesittelyn jälkeen). Lisää kuvia englanninkielisellä sivulla: https://www.lumoyoga.com/yoga-courses/

 

Odotetut Lapin retriitit palaavat kesällä 2023! Kysy lisää.

Yleistä retriiteistä

Retriiteillä pyrimme rauhoittumaan ja nauttimaan joogasta ja itsemme tutkiskelusta, hiljaisuudesta, luonnosta ja yksinkertaisista asioista. Antamaan itsellemme aikaa ja lupa vain olla ja katsella avoimin mielin, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Luovuus ja innostus kumpuaa usein "tyhjästä tilasta": luonnosta, hiljaisuudesta, puhdistumisesta ja pysähtymisestä. Huomaamisesta, missä on ja minne on menossa. Kyse ei ole kuitenkaan hiljaisuuden retriitistä eli asumme samassa talossa, jossa jutustelu, nauraminen ja ajatusten vaihto on luonnollinen osa elämää. Omaankin rauhaan saa toki vetäytyä niin halutessaan.

 

Aloitamme aamut hiljaisuudessa ja aamutunneilla (2-2,5h) syvennymme meditaatioon, pranayamaan (joogan hengitysharjoitukset) ja tietenkin asanoihin, jotka aamuisin ovat usein liikuvaisempia ja aktiivisempia. Iltapäivisin ennen ruokailua kokoonnumme vielä toisen kerran hieman rauhallisemmalle tunnille (n. 1,5h). Joogaopetus perustuu iyengar- ja hathajoogatraditioihin.

 

Retriitit ovat avoinna kaikille joogan harrastajille, joilla on joogan perusteet hallussaan tai muillekin avoimin mielin joogaelämää lähestyville, jotka arvelevat oppivansa nopeasti. Juttelemme myös jonkin verran joogafilosofiasta ja historiasta. Retriitin aikana joogaamme joskus rauhallisemmin ja joskus voimakkaammin, riippuen ryhmän (energia)tasosta ja toiveistakin. Jokaiselle löytyy varmasti jotain uutta ja omaa osaamistaan syventävää asiaa. Liisa on järjestänyt retriittejä ja kursseja jo kahdentoista vuoden ajan ja opettanut joogaa ammatikseen vuodesta 2005.

 

Tarjolla on ihanaa kotona tehtyä vegaani-/kasvisruokaa ja irti päästämistä voi harjoitella lisää vaikkapa puulämmitteisessä saunassa. Luonto on tärkeänä osana näitä retriittejä, joten vapaa-aikaa on runsaasti omaan olemiseen ja ympäristön tutkimiseen.

 

Huomaathan, että mikäli mukana on ulkomaalaisia osallistujia, opetuskieli on pääasiassa englanti.

 

Ilmoittautua voi maksamalla 150€ varausmaksun (ota yhteyttä: liisa(at)lumoyoga.com)

Retriittihinnat eivät sisällä vakuutuksia ja kuljetuksia. Majoitusmaksut sisältyvät yhteen laskettuun hintaan, mutta ne suoritetaan majoittajalle erikseen. 

 

Tarpeen mukaan voimme sopia yhteiskuljetuksista tai kimppakyydeistä lähimmältä asemalta tai lentokentältä.

Lisätietoja ja kuvia englanninkielisessä osiossa Yoga retreats, workshops

https://www.lumoyoga.com/yoga-courses/