Joogaretriitit Suomessa

Joogaretriitti Petun saaressa Särkisalossa 15-22.7.2019  (osallistua voi vaihtoehtoisesti myös vain 15-19.7 tai 19-22.7)

Ihana Petun saari Särkisalossa kutsuu rauhoittumaan ja opiskelemaan intensiivisesti joogaa, pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja meditaatiota kahdesti päivässä, aamuisin 2,5 tuntia ja iltapäivällä 1,5 tuntia. Vapaa-aikana kanootti, kajakki ja soutuvene käytettävissä. Vanha rantasauna lämpiää joka toinen päivä ja saaressa on hienot kävely- ja lenkkimaastot. Kasvisruoka. 

 

Joogatunnit opetetaan tarkan ja täsmällisen Iyengar -joogan sekä yksinkertaisemman, mutta tehokkaan Hatha -joogatyylin mukaan. Kaiken tasoiset harrastajat ovat tervetulleita, mutta joogan perusteiden osaaminen ja kohtuullinen kunto on toivottavaa. Aloitamme viikon helpommin ja rauhallisemmin eli mukaan pääsee vähemmilläkin taidoilla, jos innostusta ja yritystä riittää. Viikon jälkeen olet kuin uudesti syntynyt ihminen ja pieni ja intiimi ryhmä takaa uusien, samanhenkisten ystävien löytymisen. 

 

Lue enemmän retriitistä englanninkielisestä osiosta: Yogaretreats, workshops ja opettajasta: Liisa Tamminen . Huomaathan, että kurssi on kansainvälinen ja sen pääkieli on englanti. Mahdollisuuksien mukaan ja tarpeen vaatiessa toki ohjeistusta saa myös suomeksi.

Retriitin kokonaishinta ilmoitetaan syksyn kuluessa. Voit myös kysellä informaatiota aikaisemmin suoraan Liisalta. Retriittimaksu 1050€ sisältää joogatunnit, majoituksen ja kaikki ruokailut. Ei sisällä matkoja, vakuutuksia ja liinavaatteita (vuonna 2018 17€), voit tuoda myös omasi). Mikäli et pääse mukaan koko ajaksi ja mikäli majoitustilaa on jäljellä, mahdollista on osallistua vain retriitin alkupäiviksi eli 15-19.7 (15.7 retriitti alkaa illalla ja loppuu 19.7 aamutuntiin ja lounaaseen). Kurssimaksu tälle lyhyemmälle retriitille on 600€ (15-19.7) ja 500 ( 19-22.7). Kirjoittelehan tästäkin ajoissa Liisalle! Nyt on enää vain vähän paikkoja jäljellä.

 

Ilmoittautumismaksu 100€ (ei palauteta, sis.kurssimaksuun). Kurssimaksu ei sisällä matkoja ja mahdollisia vakuutuksia.

 

Jooga-ja luontomatka Lappiin ja Jäämerelle, 31.7-7.8.2019

(tilan salliessa mahdollisuus osallistua vain Inarin osioon 31.7-5.8. 2016. Kysy tästä!)

Vain YKSI paikka jäljellä koko kurssille! Inariin mahtuu vielä mukaan useampikin.

Unohtumaton jooga- ja luontoelämys pohjoisessa luonnossa! Nautimme olostamme "keskellä ei mitään" Inarissa hiljentyen ja opiskellen joogaa, pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja meditaatiota sekä tehden luontoretkiä majapaikastamme käsin. Retriitin jälkipuolelle matkustamme vieläkin pohjoisemmaksi Varangerin vuonon rannalle Jäämerelle. Päivittäisten joogatuntien lisäksi keskitymme siellä erityisesti nauttimaan eksoottisesta luonnosta ja linnuista, mistä Varangerin vuono on kuuluisa. Tietenkin pääsemme myös saunaan ja uimaan Jäämeressä.

 

Ainutlaatuinen retriitti joogasta ja luonnossa liikkumisesta pitävälle. Mukana seuraa oma kasviskokki ja leirinuotiotakin saatetaan laittaa matka varrella pystyyn. Ryhmä on hyvin pieni,vain 6-7 hengen "ystäväporukka" eli ethän odottele liian kauan ilmoittautuaksesi! Kuljemme ympäriinsä autolla ja mukanamme on kuljettaja.

 

Vähintään joogan perusteiden hallinta olisi suotavaa, mutta kohtuullinen kunto(myös päiväpatikoinneille!), avoin mieli, innostunut asenne, rakkaus luotoon ja joustavuus muuttuvia olosuhteita kohtaan ovat vieläkin tärkeämpiä retriitille lähtijän ominaisuuksia. Huomaathan, että kyse on kuitenkin ennen kaikea jooga-ja luontoretriitistä, eikä tavallisesta turistimatkasta. Voit lukea enemmän joogatyylistäni muualta näiltä sivuilta. Joogatunteja on useimpina päivinä 2,5h aamulla ja 1,5h iltapäivällä. Kaikki tunnit ovat rauhallista, mutta sisältävät usein myös kohtuullisen voimakasta iyengar-ja hathajoogaa. Tuntien taso määräytyy ryhmän mukaan, mutta jokaiselle löytyy aivan varmasti uutta opittavaa. Tuntien lomassa käymme hieman läpi myös joogafilosofiaa ja traditioita ja opiskelemme asanoita ja linjauksia anatomisesti mahdollisimman oikein suoritettavaksi.

 

Retriitti on kansanvälinen eli opetan englanniksi, mutta toki tarpeen vaatiessa ja jos suinkin mahdollista muuta ryhmää häiritsemättä, neuvon mielelläni myös suomeksi. Minulla on noin viidentoista vuoden kansainvälinen kokemus joogan opettamisesta ja yhdeksän vuoden kokemus retriittien järjestämisestä.

 

Retriitin hinta on noin 1315€, viimeisiä yksityiskohtia kuljetusten hinnasta vielä odotellaan, yritän löytää halvemman ratkaisun! Kurssimaksu sisältää joogatunnit (yleensä kaksi pitempää tuntia päivässä, matkapäivinä tai ryhmän niin sopiessa,yksi pitkä tunti), kuljetukset Lapissa ja Jäämerelle ja kasvisruokailut, paitsi jos satumme yhdessä päättämään, että syömme jossain "ulkona" matkan varrella, se ei kuulu hintaan.  Samoin kuin mahdolliset museovierailut yms. Hintaan eivät kuulu myöskään matkat Ivaloon (mistä nouto), vakuutukset, eikä liinavaatteet Inarissa (10€, voit tuoda myös omasi). Mukaan otettava oma joogamatto, palikka ( suorakaiteen muotoinen, mielellään 7cm korkea) ja joogavyö (ei jumppakuminauhaa).

 

Lue lisää ja katso kuvia englanninkielisestä osiosta!